Getuigenis Daniël

Hallo, mijn naam is Daniël en ik ben 30 jaar oud. Ik ben geboren in Groningen en opgegroeid in Hoogezand.

Ik ben heel vrij opgevoed zonder religie. Toch was er altijd al wel een besef in mij dat God bestond, maar dat zat ergens ook weer verborgen. 

Als kleine jongen rookte ik en dronk heel jong al alcohol. Ook kwam ik al op jonge leeftijd in aanraking met pornografie. Toen ik 14 jaar was begon ik met blowen en blowde hele dagen door. Na twee jaar kwam ik in aanraking met harddrugs. Ik kan niet zeggen dat ik verslaafd was, maar als ik eenmaal bezig was, nam ik veel. Ik nam ook altijd van alles door elkaar. Ik had niet echt een rem en dacht niet na over de gevaren die het met zich meebracht. Ik werd steeds losbandiger en het ging van kwaad tot erger. Door de drank en drugs werd ik vaak agressief en ook daar verlegde ik grenzen. Ik heb mensen met een mes en glas gesneden onder invloed van drank.

Ook thuis werd ik onhandelbaar. Ik denk dat ik een jaar of 16 was, toen ik teveel drugs door elkaar had gebruikt. Ik ging naar huis en mijn ouders gingen net weg. Ik ging op bed liggen en begon te hallucineren. Ik hoorde schreeuwende stemmen en daarna hoorde ik niks meer, alleen een hartslag. Vervolgens viel dat weer weg en hoorde ik een zware stem boven mij en toen kreeg ik een black out.

De volgende ochtend werd ik wakker met een paniekaanval. Ik heb na die dag heel vaak paniekaanvallen en hyperventilaties gehad. Na drie maanden kwam ik uit de paniekaanvallen en had al die tijd niks gebruikt. Toen ben ik gelijk gestopt met roken, drank en drugs, omdat ik er toch al drie maanden vanaf was.   

Daarna kreeg ik te horen dat ik een chronische ziekte had en heb meerdere operaties ondergaan. Ik heb drie jaar lang in isolatie geleefd, waardoor ik urenlang aan het gamen was. Toen ik uit de isolatie kwam, begon ik weer met drank, drugs en werd gokverslaafd. Ondertussen deed ik vrijwilligerswerk in een jongerenbus en had een christelijke collega waar ik zo nu en dan mee praatte. Ik wist bijna niks van het geloof. Ik had de naam Jezus wel is een keer gehoord, maar wist eigenlijk niks van Jezus en wat hij voor ons aan het kruis heeft gedaan. Deze collega vertelde mij steeds meer en vroeg of ik een keer mee wilde naar de kerk. Ik wilde meer weten en was nieuwsgierig, dus ik ging mee. De derde dienst was er een doopdienst. Ik wist nog lang niet alles over het geloof, maar ik wist wel dat ik Jezus in mijn hart wilde. Ik had mij laten dopen, maar viel al snel weer terug in de wereld, omdat ik geen christenen om mij heen had.  Dit heeft ongeveer twee jaar geduurd. Het eerste jaar was ik nog heel losbandig met drank, drugs et cetera, maar in het tweede jaar veranderde er iets van binnen. Ik wilde niet meer in situaties komen waar ik in kwam, als ik drank of drugs op had of bij mijn vrienden was. Het zorgde altijd voor drama en ik deed afstand van alles. Ik begon aan mijn toekomst te denken.

Ik kreeg een baantje, waardoor ik een ochtendritme kreeg. Door dat ritme werd ik op zondagen vroeg wakker en God sprak tot mijn hart dat ik een kerk moest gaan zoeken. Dat heb ik toen gedaan. Ik miste één keer een dienst en daar voelde ik mij niet goed bij, dus wilde ik de dienst in halen. Ik ging naar het ochtendgebed en daar leerde ik Ricard kennen. Door hem ben ik veel gegroeid in het geloof. Ik ben met hem naar  conferenties gegaan, waar ik veel heb geleerd en een honger naar God kreeg. Stap voor stap heeft God mij veranderd en veel dingen in mijn leven gedaan.

Als ik kijk waar ik nu sta, heeft hij mij naar en krachtige kerk geleid. Ik ben nu vrij van al die verslavingen. Ik was afgekeurd door mijn ziekte,  maar nu werk ik als timmerman in de nieuwbouw. Mijn vrouw en ik zijn getrouwd in deze kerk. Ik ben geestelijk gegroeid  en God is nog lang niet klaar met mij. Hij gebruikt mij als een levend instrument voor zijn koninkrijk.  Prijs zijn grote en geweldige naam , Amen!